Smartgrid One

Waarom Smart Grid One?

Onze missie

Smartgrid One heeft als doel om klanten te helpen bij het inzichtelijk maken van diverse datastromen en door analyse energie-, tijd- en geldbesparingen te realiseren.

Hoe werkt het?

Een smart grid is een geavanceerde communicatie-infrastructuur die het mogelijk maakt om energienetten, aansluitingen en apparaten flexibeler te maken. Concreet betekent dit een efficiëntere schakeling & afstemming -en dus betere samenwerking- van verschillende apparaten binnen uw energiesysteem. 

Smart grids passen de energie vraag aan op het aanbod. Er zijn enorm veel variaties mogelijk van schakelingen. We geven hieronder enkele voorbeelden van hoe onze smart grid controller uw energiekosten kan verminderen met 30%.

Werking

Na een automatische scan in het beschikbare netwerk aan verbruikers & productie-eenheden, installeert de smart grid controller de juiste plugins om te communiceren en vervolgens optimaliseren. Er zijn bv. plugins voor laadpalen, warmtepompen, zonnepaneel installaties, batterijsystemen en meer. Optimalisatie in het energieverbruik is mogelijk door de talrijke integraties met weerstations (meteodata), de onbalansmarkt, FCR-markt, energieleveranciers en de slimme algoritmes aan boord van de controller.

In de praktijk

Neem een kijkje in onze cases om je te laten inspireren op mogelijke oplossingen op maat.